HTML

blog

Gyere, és játssz velünk minden hónap utolsó hétfőjén 17.30-tól 20.00-ig a Németh László Általános Iskolában (VIII., Német utca 13.)

Címkék

Athén (2) átigazolás (1) Ausztria (1) Bajnokok Ligája (1) bajnokság (5) Bátor Tábor (1) Baumfalkencup (2) Bécs (21) bemutató (1) búcsúztató (1) Budapest Subbuteo (147) Budapest Sububteo (1) Club Aliga (1) Copa America (1) családi nap (1) csapatbajnokság (1) csapatverseny (1) Csehország (1) Dragon League (3) Drogerie Markt (1) Dunakanyar Kupa (3) Dunavarsány (1) Duna Tv (1) Ebreichsdorf (3) edéts (1) edtés (1) edzé (1) edzés (302) Elancourt (1) Európa-liga (1) év játékosa (2) Ferencváros (1) festés (1) Focifesztivál (1) focivébé (6) forgatás (1) fotók (2) Fradi (1) Franciaország (1) FTC (1) futballtorna (1) futmesa (1) gála (1) gombfoci (1) gombfociverseny (1) Görögország (1) Groupama Aréna (4) Groupama Arena (1) házibajnokság (4) Hungarian Open (1) idegenlégió (1) játék (1) jótékonyság (1) kapus (1) KockaCsoki (11) KockaPont Közösségi Tér (12) Kréta (1) Magyar Kupa (1) Magyar kupa (3) magyar ranglista (1) magyar válogatott (5) Mattersburg (6) Mezőberény (4) Milánó (1) Mödling (2) Múzeumok Éjszakája (5) Nagy Sportágválasztó (5) Németország (1) olasz (1) Olaszország (1) Olimpia Club Subbuteo (1) országos bajnokság (7) osztrák csapatbajnokság (2) Pasquale Carrassi (1) Phoenix TSC (1) Prága (7) Puskás Ferenc Stadion (1) reklám (1) rendezvény (1) Róma (2) Royal Flash Cup (9) Santa Claus Cup (1) sateliite (1) Sopron (6) sportnap (1) statisztika (6) subbuteo (9) subbuteoshop.hu (1) Subbuteosuli (14) Sven Schilling (1) szétlövés (4) Szombathely (4) Szüerro Tánciskola (23) születésnap (7) tévé (2) tévéfelvétel (1) TFKN Dragon (3) TFKN Dragons (10) Top 50 (1) Traiskirchen (8) TSC Phoenix (2) TV13 (1) újság (1) Vác (1) Vácduka (1) válogatott (1) vébékvalifikáció (2) végeredmény (11) verseny (64) videó (8) videoklip (2) világbajnokság (2) Világcsücsök (4) VilágCsücsök (233) világranglista (15) visszatekintés (8) WASPA (22) WASPA World Cup (2) Címkefelhő

Friend

                Friends

 

subbuteomunich_logo.jpg

 

 

 

 

 

 

  berlinlogo.png

  fistflogo.png

 

 

 

 

 

 

 waspa-logo.jpg

2016.12.27. 11:41 Cozy

Ez történt 2016-ban

Prágai versennyel kezdődött az idei év, lejátszottuk az első Magyar kupát, rendeztünk országos bajnokságot, részt vettünk a gödi Dunakanyar Kupán, valamint a szombathelyi WASPA-tornán. A Groupama Arénában és a milánói grand prix-n pedig öregbítettük a magyar subbuteo hírnevét. Újoncokat is avattunk 2016-ban, Markos Zalán, Mácsik Áron és Székely Miklós csatlakozott a Budapest Subbuteo klubhoz.

2016julius3.JPG

Január

Prágában kezdődött az esztendő Baross Gábornak és Száki Adriánnak, akik a TFKN Dragons színeiben először vettek részt csapatversenyen. A két magyar játékos az egyéni tornán is képviseltette magát, ahol sajnos nem sikerült a csoportból való továbblépés.

2016januar.JPG

Az első edzésnapot Csibor László nyerte, méghozzá jobb gólkülönbséggel. Baross Gábor és Csibor László ugyanis azonos pontszámmal és 10 lőtt góllal végzett, ám az akkor még a VGE Szombathely csapatában játszó Csibor László egy góllal kevesebbet kapott, mint vetélytársa.

2016januar2.JPG

Február

Az év második hónapja családias hangulatban indult, majd a hónap közepén ünnepeltük klubunk fennállásának harmadik évfordulóját. 2016-ban ezen a játéknapon szerepelt utoljára edzéseinken Farkas Zsolt, aki két meccsen két 1-0-s vereséggel hagyta el a pályát. Az ünnepi játéknapot Csibor László nyerte.

2016februar.JPG

A TFKN Dragons magyar különítményéből ketten, Baross Gábor és Baross Zoltán vett részt az osztrák csapatbajnokságon. A Mattersburgban rendezett versenyen komoly ellenfelekkel kellett felvenni a küzdelmet, a hét csapatból álló tornán a TFKN Dragons első csapata az ötödik, míg a második együttes a hetedik helyen végzett.

2016februar2.jpg

A hónap vége felé újra a klubban köszönhettük Laska Csabát, aki hosszú kihagyás után tért vissza, február végén pedig Baross Gábor újra Prágában vett részt egy versenyen. A TFKN Dragons játékosa a csoportküzdelmek során egy meccsen győzött, ám ez kevés volt a továbbjutáshoz. A másnapi csapatversenyen azonban egy bravúros döntetlennel és egy győzelemmel járult hozzá a klub szerepléséhez.

2016februar3.JPG

Március

A hónap elején az év addigi legnagyobb mezőnye látogatott el a VilágCsücsökbe, amikor is öt lelkes játékos csapott össze a házibajnokság során.

2016marcius.JPG

Március közepén Csibor László diadalmaskodott az első ízben megrendezett Magyar kupán. Az ötfős tornán a későbbi győztes egy döntetlen mellett az összes mérkőzését megnyerte. A további sorrend: Baross Gábor, Száki Adrián, Laska Csaba, Kertész Tamás.

2016marcius2.JPG

Thomas Ponté, a francia subbuteoszövetség elnöke Magyarországon járt, és a városnézés mellett meglátogatta az egyik edzésnapunkat is. Sem Csibor László, sem Baross Gábor nem bizonyult udvarias vendéglátónak, hiszen a francia fiúnak egyikük ellen sem sikerült győznie. A Baross Gáborral való meccsről készült egy rövid videós összefoglaló is.

2016marcius3.JPG

Április 

A klub idei első házibajnokságát Baross Gábor nem mindennapi körülmények között nyerte, ehhez ugyanis az kellett, hogy Baross Zoltán életében először legyőzze Csibor Lászlót.

2016aprilis.JPG

A hónap közepén újoncot avattunk, a kilencéves Markos Zalán először vett részt a klub edzésnapján. Ugyancsak áprilisban a XIII. kerületi televízió, a TV13 stábja is eljött hozzánk forgatni, hogy népszerűsítse a subbuteót.

2016aprilis2.JPG

Április vége több szempontból is emlékezetes volt, egyrészt régen látott nagy létszám, nyolc fő vett részt az edzésnapon, másrészt ekkor debütált a klubban két lelkes játékos, Mácsik Áron és Székely Miklós.

2016aprilis4.JPG

Május

A magyar subbuteózás mérföldkőhöz érkezett a traiskircheni versenyen, ahol Baross Gábor első magyarországi játékosként bejutott a legjobb 16 közé. A csapatverseny is remek eredményt hozott, a TFKN Dragons ugyanis bronzérmet szerzett a komoly erőket felvonultató mezőnyben.

2016majus.jpg

Május elején visszatért Száki Adrián, a hónap közepén pedig kinőttük a VilágCsücsök kistermét, és átköltöztünk a nagyterembe.

2016majus2.JPG

Még ugyanebben a hónapban Baross Gábor, Baross Zoltán és Száki Adrián a TFKN Dragons házibajnokságának budapesti fordulóján vett részt, amely felemás eredményeket hozott mindhárom játékosnak.

2016majus4.JPG

Június

A hónap első játéknapján Csibor László átgyalogolt a mezőnyön, majd Baross Zoltán veretlenül nyert meg egy fordulót, aztán újra Csibor László aratott százszázalékos győzelmet.

2016junius.JPG

Az idei Múzeumok Éjszakáján ezúttal a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában játszottunk az érdeklődőkkel. A subbuteo óriási sikert aratott, kicsik és nagyok is lelkesen pöckölték a figurákat, és együtt örültek a nagy helyzeteknek, góloknak.

2016junius3.JPG

Július

A hónap első játéknapját Baross Zoltán nyerte, majd hosszú idő után, jobb gólkülönbségével Baross Gábornak is sikerült behúznia egy napgyőzelmet.

2016junius2.JPG

A hónap közepén véget ért a TFKN Dragons csapat házibajnoksága, amelyet Thomas Busch nyert meg. A magyar játékosok közül Baross Gábor a negyedik, Baross Zoltán a nyolcadik, míg Száki Adrián a tizedik helyen végzett a tízfős mezőnyben.

2016julius2.JPG

Ötfős magyar különítmény (Baross Gábor, Baross Zoltán, Csibor László, Száki Adrián, Székely Miklós) utazott Bécsbe, a Royal Flash Cupra. Bár a csoportból való továbbjutás egyik játékosunknak sem sikerült (a TFKN Dragons csapatnak sem sikerült továbbmennie a kiesés szakaszba), a remek hangulatú két napért megérte az osztrák fővárosba kirándulni!

2016julius3.JPG

Hónap végén új bajnokot avattunk, Csibor László meggyőző fölénnyel nyerte a Budapest Subbuteo klub negyedéves házibajnokságát.

2016julius.JPG

Augusztus

A hónap közepén, a Ferencváros-Vasas találkozó előtt és a meccs szünetében játszattuk először a gyerekeket és a felnőtteket a Groupama Aréna gyerekszektorának aljában. A Fradi hazai meccsein azóta is rendszeresen ott vagyunk, és a subbuteo mindig hatalmas sikert arat.

2016augusztus.jpg

A váci gombfocista, Szathmáry Károly által megálmodott gödi gombfocis családi napon a subbuteo is képviseltette magát. A Dunakanyar Kupát az osztrák Robert Lenz vihette haza, aki a döntőben Csibor Lászlót győzte le. A harmadik Baross Gábor, a negyedik pedig Száki Adrián lett. A Baross Zoltán-Bettina Lenz mérkőzés izgalmas szétlövéséről és a döntőről videó is készült.

2016augusztus2.JPG

A gödi versenyt követően a BL-győztes gombozó, Szathmáry Károly is kipróbálta a subbuteót, majd a hónap végén Baross Zoltán nyerte meg a visszatérők napját.

2016augusztus3.JPG

Szeptember

Az őszi idénytől két kiváló játékos, Csibor László és Hicz András is a Budapest Subbuteo klubhoz igazolt. A hónap első játéknapja áramszünet miatt elmaradt, a következő kettő pedig Csibor László győzelmét hozta, ráadásul az utóbbit százszázalékos teljesítménnyel nyerte. Az utolsó szeptemberi edzésnapon pedig ritkán látható hármas holtverseny alakult ki az élen.

2016szeptember.JPG

Október

Ezúttal Baross Gábor produkált pontveszteség nélküli játéknapot a hónap elején, majd a döntetlenek fordulóját Baross Zoltán nyerte.

2016oktober3.JPG

A hónap közepén megkezdődött a Dragon League második évada. Az ezúttal Mödlingben rendezett első fordulón csupán Baross Gábor képviselte a hazai színeket, akinek ezúttal nem igazán jött ki a lépés az erős ellenfelekkel szemben.

2016oktober22.jpg 

Az országos bajnokság előtti edzésnapot Baross Gábor nyerte, majd a Szombathelyen rendezett ob-n Csibor László hosszabbításban bizonyult jobbnak Baross Gábornál. A hatfős mezőny további sorrendje: harmadik lett a rendező Hicz András, negyedik Baross Zoltán, ötödik a szombathelyi klub vezetője, Benkő János, hatodik pedig Száki Adrián.

2016oktober4.JPG

November

A hónap eleje újra rekordlétszámot hozott, és ismét a klubban üdvözölhettük Kertész Tamást. Baross Gábor nyerte a játéknapot, ami arról is nevezetes, hogy először fordult elő, hogy legalább egyszer mindenkinek sikerült mérkőzést nyernie. Baross Gábor a következő játéknapot is megnyerte, ahol izgalmas videó készült Csibor László taktikai megoldásairól és nagy góljairól.

2016november.JPG

A Hicz András által szervezett első szombathelyi WASPA-torna Thomas Eppensteiner győzelmét hozta, aki a döntőben Baross Gábornál bizonyult jobbnak. A magyar játékosok közül Csibor László a negyedik, Hicz András az ötödik, Száki Adrián a hetedik, Benkő János és a brazil gombfocit játszó Puskás Zoltán a kilencedik lett.

2016november2.JPG

A hónap utolsó két edzésnapját is Baross Gábor nyerte, ráadásul mindkettőt veretlenül. Az utóbbi játéknapon bemutatkozott Mácsik Áron saját díszítésű brazil csapata is.

2016november4.JPG

December

A mikulásos edzésnapot Baross Gábor nyerte, aki ezt követően Milánóban vett részt egy grand prix-n. Az olaszországi versenyen a nagyon erős csoportból való továbbjutás nem, ám első magyar játékosként a pontszerzés sikerült.

2016december2.JPG

Az év utolsó két játéknapja Csibor László és Baross Zoltán győzelmét hozta, ám a hosszúra nyúlt házibajnokságot Baross Gábor nyerte meg. Az utolsó edzésnap, amelyen hosszú szünet után Száki Adrián is részt vett, egyben búcsú volt a VilágCsücsök Közösségi Tértől, hiszen 2017-től új helyszínen (Szüerro Tánciskola, VI., Eötvös utca 50.), új időpontban (szerdánként 18-tól 20 óráig) tartja edzéseit a Budapest Subbuteo klub.

dsc01269.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: visszatekintés Budapest Subbuteo


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestsubbuteo.blog.hu/api/trackback/id/tr412075537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása