HTML

blog

Gyere, és játssz velünk minden hónap utolsó hétfőjén 17.30-tól 20.00-ig a Németh László Általános Iskolában (VIII., Német utca 13.)

Címkék

Athén (2) átigazolás (1) Ausztria (1) Bajnokok Ligája (1) bajnokság (5) Bátor Tábor (1) Baumfalkencup (2) Bécs (21) bemutató (1) búcsúztató (1) Budapest Subbuteo (147) Budapest Sububteo (1) Club Aliga (1) Copa America (1) családi nap (1) csapatbajnokság (1) csapatverseny (1) Csehország (1) Dragon League (3) Drogerie Markt (1) Dunakanyar Kupa (3) Dunavarsány (1) Duna Tv (1) Ebreichsdorf (3) edéts (1) edtés (1) edzé (1) edzés (302) Elancourt (1) Európa-liga (1) év játékosa (2) Ferencváros (1) festés (1) Focifesztivál (1) focivébé (6) forgatás (1) fotók (2) Fradi (1) Franciaország (1) FTC (1) futballtorna (1) futmesa (1) gála (1) gombfoci (1) gombfociverseny (1) Görögország (1) Groupama Aréna (4) Groupama Arena (1) házibajnokság (4) Hungarian Open (1) idegenlégió (1) játék (1) jótékonyság (1) kapus (1) KockaCsoki (11) KockaPont Közösségi Tér (12) Kréta (1) Magyar Kupa (1) Magyar kupa (3) magyar ranglista (1) magyar válogatott (5) Mattersburg (6) Mezőberény (4) Milánó (1) Mödling (2) Múzeumok Éjszakája (5) Nagy Sportágválasztó (5) Németország (1) olasz (1) Olaszország (1) Olimpia Club Subbuteo (1) országos bajnokság (7) osztrák csapatbajnokság (2) Pasquale Carrassi (1) Phoenix TSC (1) Prága (7) Puskás Ferenc Stadion (1) reklám (1) rendezvény (1) Róma (2) Royal Flash Cup (9) Santa Claus Cup (1) sateliite (1) Sopron (6) sportnap (1) statisztika (6) subbuteo (9) subbuteoshop.hu (1) Subbuteosuli (14) Sven Schilling (1) szétlövés (4) Szombathely (4) Szüerro Tánciskola (23) születésnap (7) tévé (2) tévéfelvétel (1) TFKN Dragon (3) TFKN Dragons (10) Top 50 (1) Traiskirchen (8) TSC Phoenix (2) TV13 (1) újság (1) Vác (1) Vácduka (1) válogatott (1) vébékvalifikáció (2) végeredmény (11) verseny (64) videó (8) videoklip (2) világbajnokság (2) VilágCsücsök (233) Világcsücsök (4) világranglista (15) visszatekintés (8) WASPA (22) WASPA World Cup (2) Címkefelhő

Friend

                Friends

 

subbuteomunich_logo.jpg

 

 

 

 

 

 

  berlinlogo.png

  fistflogo.png

 

 

 

 

 

 

 waspa-logo.jpg

2017.12.29. 17:27 Cozy

Ez történt 2017-ben

Év közbeni nagy visszatérések, három új játékosok bemutatkozása, nagy nyár végi átigazolások, rekordlétszámú hazai versenyek, az I. Hungarian Open, világbajnokságon és a Bajnokok Ligájában való részvétel, tévészereplés és jótékonysági rendezvény. Mozgalmas évet zárt a hazai subbuteózás, valamint a Budapest Subbuteo klub.

oktober3_1.JPG

Január

Mödlingben kezdte az évet a Baross Gábor, Baross Zoltán és Száki Adrián trió, akik a Dragon League újabb felvonására érkeztek az osztrák városba. A magyar játékosok különösebb meglepetés nélkül zárták a tornát.

januar1_1.JPG

Mivel a VilágCsücsökből el kellett költöznünk, ezért új helyszínen, a Szüerro tánciskolában folytatódtak a klub edzésnapjai. Az első játéknap Csibor László győzelmét hozta, aki szokás szerint százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül végzett az élen.

januar2_1.JPG

Harminckilenc hónapnyi szünet után újra a klubban köszönthettük kiváló játékosunkat, Hegedűs Zoltánt, aki egyből a harmadik helyet szerezte meg a nyolcfős mezőnyben. Első mérkőzését Székely Miklós ellen játszotta, és nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett.

januar3_1.JPG

Február

A hónap elején megtartottuk szokásos tortázásunkat, megünnepelve a Budapest Subbuteo klub négyéves születésnapját. A négy esztendő alatt 32 játékos fordult meg a klubban, az ünnepi játéknapot pedig Baross Gábor nyerte a veretlen Csibor László előtt.

februar1_1.JPG

Háromfős különítmény (Baross Gábor, Hicz András, Száki Adrián) utazott Bécsbe egy WASPA-tornára, amely Hicz András első külföldi versenye volt a Budapest Subbuteo klub tagjaként. A megmérettetésen, amely kiváló felkészülési torna volt az ugyancsak februárban rendezett prágai tornára, a három magyar játékos közül Baross Gábor a 4., Hicz András a 6., Száki Adrián pedig a 10. helyen végzett.

februar2_1.JPG

Csibor László harminckét találkozó megvívása után hagyta el újra vesztesen a pályát. A kiváló játékos 2016. december 5. és 2017. február 15. között nem talált legyőzőre. Míg korábban Baross Zoltán, ezúttal Baross Gábor volt az „óriásölő”, aki a 2-0-s siker után százszázalékos teljesítménnyel nyerte a játéknapot. Igaz, Baross Gábornak ez a győzelem sem segített az év első bajnokságának elhódításában, azt ugyanis Csibor László nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratva.

februar3_1.JPG

Népes csapat utazott Prágába a szokásos év eleji Grand Prix-re. A kisbuszos utazásról és a rendezők szervezési hiányosságairól is emlékezetes versenyre a Baross Gábor, Csibor László, Hicz András, Laksa Csaba, Száki Adrián, Székely Miklós csapat utazott el, és ez volt az első torna, amelyen a Budapest Subbuteo klub a csapatversenyen is képviseltette magát. Bár a csoportból való továbbjutás nem sikerült – csakúgy, mint a TFKN Dragonsnak, amelyben Baross Gábor és Száki Adrián szerepelt –, játékosaink sok tapasztalattal gazdagodtak.

februar5.JPG

Március

Az év harmadik hónapjában indult el a Hegedűs Zoltán javaslatára bevezetett bajnoki rendszer. A skót mintára megrendezendő pontvadászat lényege, hogy egy bajnoki idény során mindenki mindenkivel játszik kétszer egy 2x15 perces mérkőzést, játékvezetés mellett. Az első találkozót Székely Miklós 2-0 arányban nyerte Naszádi András ellen.

marcius1.JPG

Az első néhány forduló gólszüretet hozott, és Baross Zoltán is örülhetett, hiszen élete legnagyobb győzelmét aratta Hegedűs Zoltán ellen.

marcius2_1.JPG

Ugyancsak az első tavaszi hónapban rendezték az osztrák csapatbajnokságot, ahol a TFKN Dragonsban csupán egyetlen magyar, Baross Gábor játszott. A torna nem úgy sikerült, ahogy a klubvezetés szerette volna. Már az elején problémák adódtak, hiszen alig sikerült összeszedni öt játékost, akik képviselték a csapatot, majd az öt lejátszott mérkőzésből egyet sem sikerült megnyerni, így a TFKN Dragons a hatfős mezőny hatodik helyén végzett.

marcius3.JPG

Április

Rangadókkal folytatódott a bajnokság, amelyben az első néhány forduló után Csibor László, Baross Gábor és Baross Zoltán meglépett a mezőnytől.

aprilis1.JPG

Közben Naszádi András 2-0-ra legyőzte Laska Csabát, amely azt jelentette, hogy a kiváló asztali jégkorongozó megszerezte első győzelmét. A hónap végén Száki Adrián magára talált, és bejelentkezett a harmadik helyért, Baross Zoltán pedig bravúros döntetlent játszott Csibor Lászlóval.

aprilis2_1.JPG

Áprilisban Szombathelyen Hicz András szervezett egy satellite tornát, amelyen a magyarok mellett osztrák és cseh játékosok is képviseltették magukat. A versenyt a cseh Marco Zucchi nyerte, aki a döntőben Csibor Lászlót győzte le 1-0-ra. A magyar játékosok közül Baross Gábor és Hicz András a 3., Székely Miklós a 10., a szombathelyi Benkő János a 11. helyen végzett.

aprilis3_1.JPG

A hónap végén jött először a klubba játszani Katona Viktor, aki azóta is lelkes tagja csapatunknak.

aprilis4.JPG

Május

Traiskircheni versennyel kezdődött a hónap, a magyar játékosok közül csupán Baross Gábor és Száki Adrián vett részt az osztrák tornán. Baross Gábor kis híján továbbjutott csoportjából, Száki Adrián pedig megszerezte élete első győzelmét FISTF-tornán. A csapatversenyen a TFKN Dragonsnak ezúttal sem ment, a négyfős csoport negyedik helyét sikerült megszerezni.

majus01.JPG

A bajnoki mérkőzések közepette a hónap elején Baross Gábor és Laska Csaba a Drogerie Markt jótékonysági rendezvényén ismertette meg az érdeklődőket a subbuteóval, majd a váci televízióban szerepeltünk, amely egy rövid műsort készített a nyári, Gödön rendezendő I. Hungarian Opennel kapcsolatban.

majus1_1.JPG

Mácsik Áron hosszú szünet után újra ellátogatott az edzésnapra, és ha már eljött, bravúros győzelmet aratott Naszádi András ellen.

majus2_1.JPG

Ugyancsak májusban Baross Gábor és Csibor László a Marketing&Media magazin Top 50-gáláján mutatta be a subbuteót, majd Baross Gábor és Baross Zoltán a Duna Televízió Család-barát című műsorában ismertette meg a nézőket a világ legnépszerűbb asztali futballutánzó játékával.

majus3_1.JPG

Szathmáry Károly az idén először jött edzésre, hogy felkészüljön a nyári gödi versenyre. Az első nap máris négy lőtt góllal örvendeztette meg magát. A hónap végén eldőlni látszott a bajnokság, mivel a nagy rangadón Csibor László 2-1-re legyőzte Baross Gábort, ezzel nagy lépést tett a végső győzelem felé.

majus5.JPG

Hicz András bizonyult a legjobbnak a Budapesten rendezett, tíz fő részvételével lezajlott országos bajnokságon, amely egyben vébékvalifikációs verseny is volt. Nagy örömünkre két új játékost is üdvözölhettünk a tornán, Dékány Ferenc és Papp György első ízben szerepelt subbuteoversenyen.

majus6.JPG

Június

A közelgő I. Hungarian Openre készülve rekordlétszám, tíz játékos vett részt a klub első júniusi edzésnapján, amelynek végén Baross Zoltán előzött, és a második helyre ugrott a tabellán. A hónap közepén Csibor László tovább erősített vezető helyét, majd Száki Adrián húzott bele, és bejelentkezett a negyedik helyre.

junius1_1.JPG

Immár sokadik alkalommal beigazolódott, hogy a gyerekek nagyon szeretik a subbuteót. Ezúttal az érdeklődők a vácdukai futballtornán ismerkedhettek meg a játékkal, amely nagy népszerűségnek örvendett.

junius2_1.JPG

Sporttörténelmet írt a hazai subbuteós világ, egyrészt azzal, hogy megrendeztük az I. Hungarian Opent, másrészt pedig, hogy Száki Adrián bejutott a legjobb nyolc közé, és Baross Gábornak is sikerült a pótselejtezőbe jutás. Az izgalmas kétnapos versenyt egyéniben az osztrák Günther Bamberzky, csapatban a TFC Mattersburg nyerte.

junius4.jpg

A Múzeumok Éjszakája programsorozaton ismét a Groupama Arenában mutatkozhatott be a subbuteo, a futballrajongó kicsik és nagyok pedig lelkesen vetették bele magukat a játékba.

junius56.jpg

Július

Újra a VilágCsücsökben folytatódtak az edzések, az első nap Naszádi András kikapott Baross Gábortól, majd legyőzte Laska Csabát.

julius1.JPG

A véghajrához érkező bajnokságban Mácsik Áron legyőzte Baross Zoltánt, majd Száki Adrián zsinórban öt meccset játszva hozta be lemaradását a hónap végén, amikor debütált a klubban az új digitális óránk.

julius3.JPG

A bécsi versenyen búcsúzott az ősztől megszűnő TFKN Dragons csapata. A tornán csupán Baross Gábor képviselte a magyar színeket, és egyéniben sem a csoportból való továbbjutás, sem a sikeres csapateredmény nem jött össze.

julius2.JPG

Augusztus

Meccsdömpinggel indult az első augusztusi edzésnap, majd gólparádéval folytatódott. A napgyőzelmeket „halmozó” Csibor László elsőségét Baross Gábornak csak egyszer sikerült megszakítania. Zsigri Róbert hosszú kihagyás, 2015 után látogatott el augusztus végi edzésnapunkra, és két vereség mellett egy döntetlent játszott.

augusztus2_1.JPG

Hicz András harmadik lett a Szombathelyen rendezett International Open versenyen, amelyet az osztrák Erich Hinkelmann nyert. A vigaszágon Baross Gábor győzött, Baross Zoltán és Szathmáry Károly előtt. Katona Viktor negyedik lett, és megszerezte első győzelmét egy versenyen.

augusztus3_1.JPG

A megszűnő TFKN Dragon csapatától hazatért három idegenlégiósunk, Baross Gábor, Baross Zoltán és Száki Adrián, akik 2015 augusztusában igazoltak az osztrák klubhoz. Sőt, nem csupán korábbi játékosaink tértek vissza, hanem sikerült leigazolni a nagyszerű cseh subbuteóst, Marco Zucchit, valamint egy másik cseh versenyzőt, Jiři Uchytilt.

augusztus4_1.JPG


Szeptember

Története során először vehetett részt világbajnokságon a magyar subbuteoválogatott, amelyet Franciaországban a Baross Gábor, Csibor László, Hicz András, Székely Miklós négyes képviselt. A vébét megelőzően egy négyes tornán vett részt a válogatott, amelyen Tunéziát legyőzve a harmadik helyen végzett az Egyesült Államok és Franciaország mögött.

szeptember1_1.JPG

A világbajnokságon egyéniben mind a négy játékosunk négyfős csoportja harmadik helyén végzett. Bár a továbbjutások elmaradtak, Székely Miklós szerezte a legtöbb pontot, Hicz András pedig csupán rosszabb gólkülönbsége miatt esett ki a csoportküzdelmeket követően. A másnapi csapatverseny során Oroszország ellen egy könnyű győzelmet könyvelhettünk el, ám a máltaiak és a spanyolok már komolyabb ellenfélnek bizonyultak. Barátságos találkozón azonban Japán és Csehország legjobbjait is sikerült legyőznie a magyar válogatottnak.

szeptember2_1.jpg

A vébé után újra itthon folytatódott a játék, egyelőre edzőmérkőzésekkel. Csibor László válogatott formában játszott, két játéknapon is vereség nélkül zárt. Szeptember közepén került sor a bajnokavatásra, Csibor László nyerte az új rendszerű bajnokság első kiírását.

szeptember4.JPG

Hónap végén máris elkezdődött az új bajnoki szezon, és Szathmáry Károly, valamint Katona Viktor is csatlakozott a bajnokság résztvevőihez. Az első alkalmakkor Baross Gábor és Csibor László pontveszteség nélkül abszolválta a mérkőzéseket.

szeptember3_1.JPG

Október

A hónap elején Szathmáry Károly megszerezte első pontját a bajnokságban, Székely Miklós rangadót nyert Mácsik Áron ellen, a két éllovas pedig tovább növelte előnyét.

oktober1_1.JPG

 A második alkalommal megrendezett Magyar kupa Hicz András győzelmét hozta, aki a döntőben 0-2-ről 5-2-re fordítva nyert Csibor László ellen. A torna rekordlétszámot hozott, hiszen hazai versenyen, amelyen csak magyar játékosok indulhattak, még soha nem volt tizenhárom résztvevő.

oktober3_1.JPG

Csibor László rangadót nyert, Naszádi András pedig egyre közelebb lépdelt a dobogóhoz a hónap utolsó két játéknapján.

oktober4.JPG

Október végén Belgiumba utazott a Budapest Subbuteo ötfős csapata (Baross Gábor, Csibor László, Hicz András, Székely Miklós, Marco Zucchi) a Bajnokok Ligájára. A csapat most először szerepelt ezen a rangos megmérettetésen, a Bajnokok Ligája selejtezőjében legyőzte pedig a francia FTC Caent, és ezzel sikerült bejutni az Európa-ligába. Az EL-ben a 16. helyen végzett a csapat, ám egy találkozót leszámítva szoros mérkőzéseket játszott ellenfeleivel.

oktober6.jpg

November

Tovább folytatódott a nagy harc a dobogóért és élesedett a küzdelem a középmezőnybeli helyezésekért. Székely Miklós birtokba vette a harmadik helyet, miközben Naszádi András és Mácsik Áron szorosan a nyomában maradt. Baross Gábor gólkülönbséget javított Mácsik Áron ellen, és Baross Zoltán is elkezdte a felzárkózást a dobogósokhoz.

november1.JPG

A hónap végén Magyarországra látogatott az olasz Pasquale Carrassi, akinek a tiszteletére két WASPA-tornát szerveztünk, amelyből az egyiket Csibor László nyerte meg, míg a másik tornagyőzelmen megosztozott olasz vendégünkkel.

november4.jpg

December

A hónap első edzésnapján hosszú idő után újra a klubban köszönthettük Kertész Tamást, aki első játéknapján Székely Miklós ellen bravúros döntetlent ért el.

december1_1.JPG

Szombathelyen egy hétvége alatt egy satellite és két WASPA-versenyre is sor került. A satellite-en Csibor László, míg a másik két tornán Marco Zucchi diadalmaskodott. A versenyen került sor az idén először kiírt Év játékosa díj átadására, amelyet Hicz András érdemelt ki, aki megnyerte az országos bajnokságot, a Magyar kupát, harmadik lett az augusztusi szombathelyi satellite versenyen, valamint résztvevője volt a világbajnokságon és a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak.

december2_1.JPG

A hónap és az év vége az újoncavatások jegyében telt, előbb a subbuteóról kiváló fotókat készítő Farkas Norbert, egy héttel később a francia Philippe Seirolg látogatott el első ízben a klub edzésnapjára.

december3.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: visszatekintés Budapest Subbuteo


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestsubbuteo.blog.hu/api/trackback/id/tr6613532435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása